Tarieven Sportmedische Onderzoeken en blessureconsulten:

Basis sportmedisch onderzoek € 100
Basis+ sportmedisch onderzoek € 140
Groot sportmedisch onderzoek € 200
Uitgebreid sportmedisch onderzoek (inclusief VO2-max meting) € 240
Topsport- / contractkeuring € 275
Veva keuring € 155

VERGOEDINGEN ZORGVERZEKERAARS

Sportgeneeskunde is sinds 1 juli 2014 erkend als medisch specialisme. Hierdoor vallen per 1 januari 2016 zorgvraag gerelateerde consulten bij de sportarts (zoals sportmedisch advies bij een blessures) in de basiszorgverzekering. De preventieve sportmedische onderzoeken en sportkeuringen uitgevoerd door de sportarts vallen (nog steeds) onder de aanvullende verzekering.

Aangezien het definitieve besluit hierover half november 2015 door de Minister is ondertekend, is deze wijziging helaas nog niet door alle zorgverzekeraars doorgevoerd in de polisvoorwaarden. Per 1 januari 2016 worden de diensten verricht door een sportarts als volgt vergoed:

Basisverzekering

  • Consult sportarts: u ervaart klachten in het dagelijks leven en/of tijdens het sporten/bewegen. Dit kan een vervelende blessure aan spieren of gewrichten zijn, maar ook duizeligheid, pijn op de borst of een ongewone vermoeidheid.

Voor beiden is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist noodzakelijk.

De declaraties die aanspraak maken op uw basisverzekering worden voor SMI Nieuw Rotterdams Peil gedeclareerd namens Stichting Sportgeneeskunde Rotterdam. Stichting Sportgeneeskunde Rotterdam is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 64802388 en gevestigd te Rotterdam, Spartapark-Noord 1, 3027 VW.

 

Aanvullende verzekering

  • Sportmedische onderzoeken, in de volksmond ook wel sportkeuringen genoemd. U ervaart geen klachten, maar wilt uw prestaties verbeteren of wilt weten of u een sportieve uitdaging wel aankunt.
  • Bewegingsanalyses (fietspositiemetingen en gangbeeldanalyses)
  • Verplichte sportkeuring door een sportbond.

Voor deze sportmedische onderzoeken is geen verwijzing van de huisarts nodig. Deze sportmedische onderzoeken kunnen vanuit de aanvullende verzekering worden betaald, mits u deze aanvullende verzekering heeft. Dekt uw aanvullende verzekering deze sportmedische onderzoeken niet, dan dien u de rekening zelf te betalen.

Kijk hier voor een overzicht van de vergoedingen van sportmedische kosten vanuit de aanvullende verzekering per zorgverzekeraar in 2019.

SMI Nieuw Rotterdams Peil is lid van de FSMI en gecertificeerd door het SCAS.
Sm federatiescas

 

Eigen risico

Iedereen is verplicht om een eigen bijdrage te leveren aan gemaakte zorgkosten. Dit wordt ook wel het ‘eigen risico’ genoemd. Dit bedrag is minimaal € 385,- per jaar en u betaalt dit altijd aan uw zorgverzekeraar wanneer u kosten maakt die onder de basiszorg vallen. Om uw maandelijkse kosten voor uw zorgverzekering te verlagen kunt u vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico, tot een maximum van € 885,- per jaar. Niet alle verzekerde zorg valt onder het eigen risico. Voor o.a. zorg van uw huisarts en zorg voor kinderen tot 18 jaar hoeft geen eigen risico betaald te worden.

 

DBC’s en zorgproducten

Om de kosten voor uw zorg te bepalen wordt gebruik gemaakt van DBC’s (Diagnose Behandel Combinaties), zorgproducten en zorgactiviteiten. Dit zijn alle handelingen die onderdeel uitmaken van uw behandeling, bijvoorbeeld een eerste consult bij de sportarts, een echo of MRI, een injectie of behandeladvies en een herhalingsconsult. Dit geheel aan activiteiten wordt een DBC zorgproduct genoemd.

artsenkamer

Vragen over onze tarieven?

15 + 15 =

Bellen mag ook: