Basis sportmedisch onderzoek

Voor sporters die <7 uur per week sporten en daarbij geen/weinig problemen hebben en jeugdsporters (<14 jaar).

Verplicht voor o.a. motorsport (KNMV), sommige sportopleidingen, tennis (KNLTB), parachutespringen.

Inhoud basis sportmedisch onderzoek: Lengte, gewicht, vetpercentage, ogentest, kleurentest en een screenend orthopedisch onderzoek. Bij een motor- en autosportkeuring wordt ook een urineonderzoek gedaan (op eiwit/bloed/suiker).

Duur: 30 min.
Kosten: € 95,-

 

 

Afbeelding 12

Basis+ sportmedisch onderzoek

Voor personen die intensief sporten (> 7 uur/week) of terugkerende problemen hebben en verplicht voor o.a. wielersport (KNWU, Marmotte), voetbal (KNVB), opleiding Veiligheid & Vakmanschap (ROC).Tevens screening voor hartproblematiek <35 jaar.

Zoals een basiskeuring, aangevuld met een longfunctietest, een rust-ECG (hartfilmpje) en een vingerpriktest (cholesterol, suiker, hemoglobine). Daarmee is deze keuring ook bedoeld als screening op plotse hartdood bij sporters <35 jaar. Deze sportkeuring is voor veel sportbonden verplicht. Kinderen die meer dan 5 uur per week sporten adviseren wij een basis+ keuring. Bij deze keuring wordt het blessurerisico in kaart gebracht zodat er eventueel preventief kan worden ingegrepen. De sportkeuring begint met het doornemen van een uitgebreide vragenlijst. Er wordt een blaastest gedaan om astma op te sporen. Met behulp van een groeicurve kunnen uiteindelijke lengte en gewicht worden geschat. Op indicatie kan extra bloedonderzoek worden verricht.

Duur: 1 uur
Kosten: € 130,-

Groot sportmedisch onderzoek

Voor personen die zeer intensief sporten, en/of >35 jaar en verplicht voor o.a. autosport >45 jaar (KNA)F. De conditie en belastbaarheid van het hart worden beoordeeld. Tevens screening voor hartproblematiek >35 jaar.

Zoals een basis+ keuring, aangevuld met een inspanningstest. Een grote sportkeuring is bedoeld als gezondheidscontrole voor volwassenen, een soort van APK van het lichaam. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan vragen als: zijn er tekenen van hart- en vaatziekten? Wat is het risico op hart- en vaatziekten? Zijn er blessures? En wat is het risico op blessures? De conditie wordt getest door middel van een fietstest. Je kunt advies krijgen over hoe het best te starten met sporten of meer bewegen.

Als je al veel sport en je advies wilt over hoe je de prestatie nog verder kunt verbeteren is een sportkeuring met VO2max een betere keus.

Duur: 1,5 uur
Kosten: € 190,-

Uitgebreid sportmedisch onderzoek

Voor personen die zeer intensief sporten en daarbij prestatiegericht bezig zijn. Groot sportmedisch onderzoek inclusief VO2-maxmeting.Tevens screening voor hart- en longproblematiek >35 jaar.

Zoals een groot sportmedisch onderzoek, aangevuld met een uitgebreide conditietest om je potentieel, omslagpunt en VO2-max te meten. Met de gegevens kan een gedetailleerd trainingsschema worden gemaakt en kunnen precieze trainingszones worden opgesteld op basis van het omslagpunt. Ook je prestatie en/of snelheid kan nauwkeurig worden voorspeld. Hetzelfde geldt voor de trainingsvooruitgang. Een sporttest met VO2-max kan vaak de juiste informatie leveren om een trainingsplateau (geen verbetering meer met training) te doorbreken. Daarnaast is een VO2-max meting ook nuttig als de inspanningscapaciteit zonder duidelijk oorzaak verminderd is of er onbegrepen moeheid of benauwdheid bestaat.

Duur: 2 uur
Kosten: € 230,-

Sportmedisch Onderzoek of keuring aanvragen?

6 + 7 =

Bellen mag ook: 010 462 20 10