dr. S. (Suzan) de Jonge

_CVS7663Suzan de Jonge heeft eind 2015 haar specialisatie tot sportarts afgerond en is sinds oktober 2016 werkzaam bij SMC Nieuw Rotterdams Peil. Zij heeft haar specialisatie tot sportarts gecombineerd met een promotieonderzoek op de diagnostiek en behandeling van Achillespeesklachten waarbij zij in september 2015 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam haar proefschrift verdedigde.

Tijdens de specialisatie was zij voorzitter van de Juniorkamer en vertegenwoordigde de sportartsen in opleiding in het VSG bestuur. Daarnaast was zij van 2013 tot 2015 lid van de werkgroep “Coach, Cure & Care, waarin jonge zorgprofessionals zich buigen over de toekomst van de gezondheidszorg. In mei 2014 volgde zij een travelling fellowship van The European College of Sport and Exercise Physicians (ECOSEP) in vijf Europese steden.

Naast de peesproblematiek heeft zij een brede interesse in problemen van het bewegingsapparaat, inspanningsgebonden klachten en begeleiding van (oncologische) revalidatie. Sinds haar jeugd heeft zij verscheidene sporten als ballet, basketbal, capoeira en tennis beoefend. Momenteel doet zij aan tennis.