J.C. Hendriks

Jeff Hendriks-001

Jeff heeft zijn studie Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam in 2005 voltooid. Tijdens zijn studie maakte hij al deel uit van de medische staf van de jeugd van Sparta. Hier heeft hij tot en met 2009 verschillende functies bekleed, waaronder medisch coördinator en als  Fysiotherapeut van het 2e elftal.

Net als in zijn dagelijkse werkzaamheden, staat de begeleiding van (top-)sporters centraal. Verder volgde hij naast verschillende sportcursussen de opleiding acupunctuur om in verschillende pijnpunten specifiek te kunnen behandelen.

In zijn jaren als Fysiotherapeut heeft hij zich vooral gefocust op alle klachten in en rondom de knie. In het bijzonder de voorste kruisband revalidatie. Met meer dan 150 voorste kruisband revalidaties  kun je hem een ervaringsdeskundige noemen. Sinds september 2013 is hij in de avonden gestart met twee voorste kruisbandgroepen. Een beginners en een gevorderden groep. Doordat de revalidatie niet alleen fysiek maar ook op mentaal vlak zwaar is, kan er worden getraind in groepsverband met lotgenoten.

Tijdens de trainingen is er veel aandacht voor het optimaliseren van sportspecifieke bewegingspatronen en wordt er hard gewerkt aan een versneld hersteltraject.

Klik hier  voor een korte impressie van de voorste kruisbandgroep.

 

Contact met Jeff opnemen?

5 + 15 =