De Harbour Run maakt gebruik van de expertise van NRP!

sportmedisch onderzoek, sportmedische keuring, sportrevalidatie, sportfysiotherapie, fysiotherapie, blessurepreventie, sportarts, sportgeneeskunde, rotterdam

 

Op zondag 11 oktober vindt de 3e editie van de uitverkochte Harbour Run 2015 plaats. Maar liefst 4.000 Harbour Runners kimmen, klauteren en rennen door de Rotterdamse haven over een parcours van circa 10 km. Het parcours gaat niet alleen over de kades, langs schepen en containers maar ook over maar liefst 25 (!) spectaculaire obstakels. NRP zal er die dag bij zijn om eventuele pijntjes weg te nemen, blaren af te plakken of preventief enkels in te tapen. Ben jij goed voorbereid op deze obstacle run dwars door de Rotterdamse haven? Onderga een sportmedische keuring voorafgaand aan de Harbour Run bij ons! Meld je aan via het contactformulier aan de rechter kant met je telefoonnummer en onder vermelding van “Harbour Run”. Dan nemen wij contact met je op en ontvang je 20% korting op een sportmedisch onderzoek!

 

Uitgebreid sportmedisch onderzoek

Een uitgebreide sportkeuring is bedoeld als gezondheidscontrole voor volwassenen, een soort van APK van het lichaam. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan vragen als: zijn er tekenen van hart- en vaatziekten? Wat is het risico op hart- en vaatziekten? Zijn er blessures? En wat is het risico op blessures? De sportkeuring begint met het doornemen van een uitgebreide vragenlijst. Er wordt een longfunctietest gedaan om astma op te sporen. Om aangeboren hartafwijkingen uit te sluiten wordt een rust-ECG (hartfilmpje) gemaakt. De conditie wordt getest door middel van een fiets- of looptest. Als je al veel sport en je advies wilt hoe je de prestatie nog verder kunt verbeteren is een sportkeuring met VO2max een betere keus.

 

Uitgebreid sportmedisch onderzoek met VO2max meting

Wil je naast een uitgebreide gezondheid checkup ook een uitgebreide conditietest om je potentieel, omslagpunt en VO2max te meten? Dit is het doel van een uitgebreide sportkeuring met VO2max meting. Met de gegevens kan een gedetailleerd trainingsschema worden gemaakt en kunnen precieze trainingzones worden opgesteld. Ook je loop- of fietsprestatie, zoals je Alpe d’Huez- of marathon tijd en optimale fiets- of loopsnelheid kan nauwkeurig worden voorspeld.

Hetzelfde geldt voor de trainingsvooruitgang. Een sportkeuring met VO2max kan vaak de juiste informatie leveren om een trainingsplateau (geen verbetering meer met training) te doorbreken. Daarnaast is een VO2max meting ook nuttig als de inspanningscapaciteit zonder duidelijk oorzaak verminderd is of er onbegrepen moeheid of benauwdheid bestaat.

 

Meld je nu aan voor een sportmedisch onderzoek!

3 + 8 =

Bellen mag ook: 010 462 20 10