Sportfysiotherapie

NRP is gespecialiseerd in het revalideren en begeleiden van amateur- en topsporters bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij kun je denken aan spierscheuringen, klachten aan gewrichten zoals enkel-, knie-, heup- en schouderklachten. In ons centrum zijn meerdere gecertificeerde sportfysiotherapeuten werkzaam.

sportfysiotherapie, fysiotherapie, manueel therapie, sportmedisch onderzoek sportmedische keuring, fysiotherapeut, sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut beschikt over gespecialiseerde kennis en ervaring op het gebied van orthopedische aandoeningen en de behandeling daarvan. Ook heeft de sportfysiotherapeut zich extra verdiept in wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe blessures kunnen ontstaan. De sportrevalidatie richt zich behalve op behandeling van sportblessures ook op preventie en voorlichting.

Inhoud van de behandeling

Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder het gebruik van trainingsapparatuur. Taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. Verder bestaat een behandeling altijd uit aspecten zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen.

Doel van sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Of voor mensen die op een andere manier geblesseerd zijn waardoor ze op dit moment niet in staat zijn hun sport te beoefenen. Het belangrijkste is dat een sportfysiotherapeut zich niet alleen concentreert op het gebied waar de klacht zit maar zich ook bezighoudt met de delen van het lichaam die nog wel goed functioneren.

Klachten/blessures waar een sportfysiotherapeut zich met name op richt:

  • Sportblessures of andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • Blessurepreventie advies
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering
  • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen

 

Afspraak maken?

8 + 11 =

Bellen mag ook: