Manueel Therapie

NRP is gespecialiseerd in het revalideren en begeleiden van amateur- en topsporters bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. In ons centrum zijn meerdere gecertificeerde manueel therapeuten werkzaam die zich met name richten op wervelkolom- bekken- en schouderproblematiek.

Inhoud van de behandeling:manueel therapie, fysiotherapie, sportfysiotherapie, sportrevalidatie, revalidatie, sportgeneeskunde, sportmedisch onderzoek, sportmedische keuring

Manueel therapie richt zich op klachten die ontstaan in ons bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen en banden). Geblokkeerde gewrichten worden middels mobilisatie of manipulatie weer in beweging gebracht. Tijdens een manipulatie kunnen een of meerdere kliks gehoord worden.

Doel van manueel therapie:

Het doel van een manueel therapeut is het beter laten functioneren van het bewegingsapparaat en het verbeteren van de houding. De effecten zijn vaak direct na een behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en het bewegen ervan gaat makkelijker. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van adviezen, begeleiding en inzicht in gezond  bewegen.

Klachten/blessures waar een manueel therapeut zich met name op richt:

  • Hoofd- nekpijn in combinatie met het slecht bewegen van de wervelkolom
  • Nek- schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Lage rugklachten
  • Heupklachten

Meer informatie?

6 + 8 =

Bellen mag ook: