Vergoedingen voor fysiotherapie, manuele therapie en sportgeneeskunde

(Sport)fysiotherapie en manuele therapie wordt vaak vanuit het aanvullende pakket vergoed. Op het moment dat u dit uit het aanvullende pakket gebruikt, heeft dit geen effect op het eigen risico. Indien u een operatie achter de rug heeft, worden de eerste 20 behandelingen uit het aanvullende pakket vergoed, waarna het basispakket wordt aangesproken.

Het SMI Nieuw Rotterdams Peil is SCAS gecertificeerd, aangesloten bij de brancheorganisatie FSMI en daarom worden, wanneer u een aanvullende verzekering heeft, door de meeste zorgverzekeraars sportmedische onderzoeken (gedeeltelijk) vergoed. Klik hier voor een actueel overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar. De vergoeding voor het sportmedisch onderzoek valt onder de aanvullende verzekering en heeft dus geen invloed op het eigen risico.

Tip: bent u niet of minimaal verzekerd voor fysiotherapie of sportmedische onderzoek dan kunt u overwegen over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. U kunt uw huidige zorgverzekering tot 1 januari van het volgende jaar opzeggen. Vóór 1 februari van het volgende jaar moet u vervolgens een nieuwe zorgverzekering afsluiten om met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd te zijn.

vergoedingen zorg

 

 

 

 

 

Vragen over uw vergoedingen?

10 + 7 =

Bellen mag ook: 010 462 20 10