Medical Taping Concept

Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar ook de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. De tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt “gelift”. De druk in het blessure gebied wordt direct verminderd, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich kunnen herstellen. Als gevolg hiervan zal de pijn verminderen of zelfs in zijn geheel verdwijnen.

manueel therapie, fysiotherapie, sportfysiotherapie, sportrevalidatie, revalidatie, sportgeneeskunde, sportmedisch onderzoek, sportmedische keuring

Inhoud van de behandeling:

Er wordt een elastische tapesoort gebruikt die de spieren in hun functie kunnen ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. De tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid en weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft en zelfs verbetert!

Doel van Medical Tape:

De anti-allergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de Medical Tape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er ontstaat zo een 24uurs behandeling, waardoor het herstel na een weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

Klachten/blessures die je met het Medical Taping Concept kan behandelen:

  • klachten aan het bewegingsapparaat; rug- en schouderklachten, knie en kuitklachten
  • oedeem en bloeduitstortingen
  • houdingscorrectie
  • overbelastingsklachten zoals muis-, tennis- of golfers arm
  • bestrijding van (spannings-)hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel

Vragen over het Medical Taping Concept?

11 + 4 =

Bellen mag ook: 010 462 20 10